203 vaeltajaa lähti maastoon

Kategoria: Uutiset

Salpavaellukselle osallistuu tällä kertaa komeat 203 vaeltajaa. Lauantaiaamuna kaikki ennakkoon ilmoittautuneet tulivat paikalle ja pääsivät liikkeelle ihanteellisessa säässä.

Lauataina alkaneet reitit suuntautuivat Miehikkälän Salpalinja-museolta Virolahdelle Bunkkerimuseon kautta Ravijoelle ja Kevyen korsukierroksen osalta päinvastoin Ravijoelta Bunkkerimuseolle ja sieltä yöksi Miehikkälään Säästopirtille. Operaatio Para Bellum -reitti yöpyy Rantaharjussa Suomenlahden rannassa.

OPB-reitillä kirjailija Ville Kaarnakari avasi kirjan nimikkoreittiläisille Harjun taistelun kulkua. Kysymyksiäkin sateli ja niihin kirjailijalla oli antaa uskottavia tai uskottavalta tuntuvia vastauksia.

Tämän kertaisiin reitteihin on haettu vaihtelevuutta käyttämällä tavallista enemmän linja-autokuljetuksia, jolloin pystytään keskittämään enemmän aikaa näyttäviin kohteisiin. Ja niitähän nimenomaan Ravijoen suunnalla reilusti on. Ville Kaarnakari sai puhua sydämensä kyllyydestä Operaati Para Bellum -kirjastaan. Kuulijoita oli päivän mittaan oppaineen noin 140 henkeä.