Uusitut internetsivut & Salpavaellus 2014

Kategoria: Uutiset

Salpavaelluksen internet-sivut ovat aikansa eläneet ja niiden uudistaminen tuli välttämättömäksi. Niin kuin huomaat, uudet Salpavaellus internet-sivut toimivat nyt tässä osoitteessa. Sivustolla saattaa olla vielä virheitä ja puutteita.  Lisäämme ja päivitämme tietoa sitä mukaan kuin sitä syntyy.

Salpavaelluksen suojelijana vuonna 2014 on Suomen Reserviupseeriliitto.

Tämä on seurausta, kun viime kesänä asiasta keskusteltiin 20. juhlavaelluksen suojelijan, Puolustusvoiman komentajan, kenraali Ari Puheloisen kanssa. Hänen mielestään sopii mainiosti, että puolustusvoimien kaakkoisen kulman joukkoyksiköiden suojelijakiertoon otetaan mukaan niin Reserviupseeriliitto kuin Reserviläisliitto.

Molemmat liitot suostuivat mielellään mukaan Salpavaelluksen suojelijakiertoon. Liitot sopivat elokuussa, että vuoron käyttää ensin Suomen Reserviupseeriliitto. Vuonna 2015 vaelluksen suojelijana on Reserviläisliitto, joka tuolloin viettää toimintansa 60-vuotisjuhlavuotta. On mahdollista, että tuolloin Salpavaellus olisi yksi Reserviläisliiton juhlavuoden osatapahtumista.

Vuoden 2014 Salpavaelluksen valmistelut ovat käynnistyneet. Vaellustoimikunta teki ensimmäiset sisällölliset päätökset marraskuun puolivälissä.  Tavoitteena on, että reitit olisivat esiteltävissä aikatauluineen vuoden 2014 alussa.

Salpavaellukselta viime kesänä otettua kuvasatoa on nyt vihdoin katsottavissa näiltä sivuilta.

Salpalinjaan liittyvää ajankohtaista tai ajatonta lukemista löytyy edelleen Salpalinjan salat –blogista. Myös Facebookissa keskustellaan Salpalinjasta Salpavaeltajat-ryhmässä. Liity joukkoon mukaan. Facebookissa on myös tuote Salpavaellus, jota päivitellään jahka sisältöpäätöksiä saadaan.

Salpavaelluksen johtajana vuonna 2014 jatkaa edelleen Risto Sivula. Hänelle tapahtuma on juhlava, onhanSalpavaelluksen tiedottajana aloittaa Emilia Ristola. Hän haastatteli Kaakonkulman toimittajana viime kesänä kenraali Ari Puheloista. Kuva Terho Ahonen. se kymmenes kerta, kun hänen johdollaan korsuja kolutaan.

Vaelluksen uutena tiedottajana aloittaa Virolahden ja Miehikkälän Reserviupseerikerhon jäsen, vänrikki Emilia Ristola. Viime vuodet tiedottajana toiminut Terho Ahonen jatkaa vaelluksen yleisjärjestelijänä aina siellä, missä tekemätöntä työtä on, mielellään opastuspuolella. Vaelluksen päättävän maanpuolustusjuhlan kokoajana ja juontajana on Antti Pakkanen. Reittipäälliköinä jatkavat Kari Tahvanainen, Erkki Rikkola ja Sami Forsström. Huoltopäällikkö on edelleen Jukka Lappi.