Palautekysely suitsuttaa kiitosta

Kategoria: Uncategorized,Uutiset

Reserviläisliiton toimeenpanema palautekysely vuoden 2015 Salpavaelluksesta saa tapahtuman järjestäjät nöyräksi ja heidän poskensa hehkumaan. Korjattavaa, kehitettävää ja selviä virheitä tuli esille, mutta pelättyä selvästi vähemmän. Nöyräksi tapahtuman tekijät vetää järjestelyjen saama kiitos, jopa ylitsevuotava suitsutus! Tapahtuma järjestettiin viikko jälkeen juhannukseen 22. kerran!

Salpavaelluksen johtaja Antti Pakkanen sanoo kyselyn kautta saadun tärkeää palautetta. Hän kiittääkin kyselyyn osallistuneita sekä erityisesti sen toteuttajaa Reserviläisliittoa.

– Palaute, kiitokset ja kehittämistarpeet otetaan huomioon jo heti ensi vuoden vaelluksella. Palautekysely on osoittautunut positiiviseksi toimeksi vaelluksen kehittämisessä. Pyrimme jatkossakin keräämään palautetta tapahtuman järjestämisestä ja osallistujien kokemuksista.

– Oli ilo huomata, että saamamme palaute on ollut pääosin todella positiivista ja on hieno kokea, että olemme osaltamme onnistuneet useilla osa-alueilla Salpavaelluksen järjestämisessä. Kehittämistä kuitenkin on aina ja otamme sen erityiseen huomioon saadun palautteen kautta, Antti Pakkanen vakuuttaa.

Nettikyselylomake lähetettiin syyskuun lopulla kaikkiin järjestäjien tiedossa oleviin osanottajien sähköpostiosoitteisiin. Ilmoittautumisten yhteydessä näitä kertyi 103 kappaletta. Huomattava on, että reilu toinen puoli vaellukselle osallistuneesta 226 hengestä ilmoitettiin em. osoitteista ryhminä tai perhekuntina. Heidän äänensä on ainakin osittain saattanut kuulua ilmoittajan palautteessa.

Tutkimukseen vastasi 68 eri henkilöä, 66 prosenttia kyselyn saaneista. He edustavat kaikki vaeltajat huomioiden 30 prosenttia osallistuneista.

Vastaajista käytännössä kaikki olivat sitä mieltä, että tapahtuman nettisivut, yhtenä tärkeänä tiedon lähteenä, täyttivät erinomaisesti tehtävänsä. Myös ilmoittautumisjärjestelmä muutamaa palomuuriongelmaa lukuunottamatta koettiin hyvin toimivaksi.

Vastaajien lähtemiseen Salpavaellukselle ajoi kaksi selvää asiaa, kiinnostus maanpuolustukseen ja historiaan.

Reittejä pidettiin pituudeltaan lähes poikkeuksetta sopivina ja fyysiseltä rasitukseltaan sekä sopivina että helppoina. Liian pitkiksi tai rankoiksi reittejä ei arvioinut kukaan. Kuljetuksia patikoinnin lomassa pidettiin välttämättöminä ja toimivina.

Ruokahuoltoon oltiin yleisesti tyytyväisiä kouluarvosanalla kiitettävä. Myös telttaleireissä tapahtuneet majoitusjärjestelyt nähtiin toimivina; arvosana 8,5 kertoo, että osanottajat olivat tältäkin osin asennoituneet vaellukseen kenttäoloissa.

Vaelluksen tärkein elementti, johon kaikki edellinen tähtää ja luo puitteet, on opastus. Siitä oppaat selvisivät kunnialla, jos kohta oppaat itse jo ennen kyselyä tiesivät parannettavaa jääneen. Oppaista peräti kolmannes sai arvosanaksi kympin, liki 40 prosenttia ysin ja liki 20 prosenttia kasin. Keskiarvosana oli 8,7!

Laajempi yhteenveto kyselyn tuloksista löytyy tämän yhteenvetolinkin takaa. Ja jotta ei jäisi epäilyksiä johtopäätösten kotiinpäinvedosta, kaikki tulokset ilman nimiä löytyvät kaikki vastaukset –linkistä.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotun lahjakortin kahdelle hengelle ensi vuoden Salpavaellukselle voitti Panu Pohjola Helsingistä . Salpavaellus onnittelee voittajaa.

Palautekyselyyn vastanneiden kesken luvattu palkintovaellus kahdelle hengelle 2016 arvottiin Virolahden Ravijoella RUK-opastusten yhteydessä. Arvontahattua pitelivät reittipäälliköt Kari Suoknuuti, Erkki Rikkola (selin) ja Kari Tahvanainen. Voittajalipukkeen nosti eläkkeellä oleva ylikonstaapeli, salpalinja-opas Kauko Tykkyläinen. Voittaja on Panu Pohjola. Kuva Terho Ahonen.