190 vaeltajaa ilmoittautunut, hyvää patikkakeliä luvassa

Kategoria: Uutiset

Määräaikaan mennessä Salpavaellukselle ilmoittautui noin 190 vaeltajaa! Luku tarkentuu, kun reittipäälliköt ehtivät tarkistaa listansa.  Joka tapauksessa selvää on,  että viime vuoden pitkään aikaan korkein 162 vaeltajan määrä ylittyy komeasti.  Osanottajamäärässä jalan liikuttavilla reiteillä lähestytään vaelluksen alkuvuosien huippulukuja; ensimmäisellä kerralla vuonna 1994 oli 205 vaeltajaa. Nyt sitä ollaan lähellä. Porukka on jakautunut melko tasaisesti kaikille reiteille.

Pitkän ajan sääennuste lupailee oikein sopivaa alle 20-asteen patikointikeliä, ei liian kuumaa, ei liian kylmää.

– Ranta- ja auringonottosuunnitelmat kannattaa vaihtaa kunnon vaelluselämykseen, sen saa Salpavaellukselta, vaelluksen reittipäälliköt kehottavat kuin yhdestä suusta.

Joudumme varaamaan muonitukset ennen juhannusta, siksi ilmoittautumisella on takaraja. Mutta mukaan kyllä pääsee ja mahtuu vaikka viime metreillä, kunhan järjestäjillä on siitä ennakkotieto. Asioilla on aina tapana järjestyä logiikalla: jos on ongelma, on ratkaisu. Siis rohkeasti mukaan! Telttoja ja pajamajoja on tilattu lisää.

Salpavaellus kantaa vastuun osanottajistaan. Ainoa asia, josta  vaellus selväsanaisesti irtisanoutuu: Salpavaellus ei vastaa, jos vaelluksen osanottajat jäävät Salpalinjaan koukkuun! Parasta lääkettä kyseiselle ”taudille” on osallistua Salpavaellukselle yhä uudestaan. Iloksemme näitä tapauksia on tälläkin kertaa mukana kymmeniä. Hoidon vaikutusaika on tosin vain yksi vuosi, jonka jälkeen annos on uudistettava.Salpavaellus koukuttaa tehokkaasti osanottajia tutustumaan Salpalinjaan yhä uudestaan. Salpavaellus hoitaa aiheuttamansa "haavat"  uudella Salpavaelluksella. Kuva Salpavaellus 2013 / Terho Ahonen