Kotikontujen sota ja rauha –kirja julkaistu

Kategoria: Uutiset

Miehikkälän Sotaveteraanit ry julkaisi maanantaina kirjan Kotikontujen sota ja rauha. Kirjan alaotsikko on Miehikkälän Sotaveteraanit ry – veljes- ja sisarapua vuodesta 1967. Noin 130-sivuinen kirja ei ole tavanomainen yhdistyshistoriikki, kaukana siitä. Sotaveteraanien järjestötoimintaa pohjustetaan laajasti Miehikkälän sota-ajan tapahtumilla ja veteraanihaastatteluilla; osansa saa luonnollisesti myös Salpalinja monessa yhteydessä.

Vapaaehtoistyönä tehty kirja paljastaa raadollisesti sen, miten paljon talvisodan jälkeen rajapitäjäksi jääneessä Miehikkälässä sotavuosina tapahtui. Nyt siitä on pystytty ottamaan esille vain osa. Jollekin intohimoiselle tutkijalle Miehikkälässä olisi ainekset ihan puhtaasti sota-aikaan keskittyvään teokseen. Silti Kotikontujen sota ja rauha täyttää tuota tietoaukkoa ehkä eniten, kuin mikään Miehikkälä-kirja aikaisemmin.

Kirja on paitsi historikki myös katsaus sota-aikaan Miehikkälässä.

Kirjan toimituskuntaan ovat kuuluneet Terho Ahonen, Armi Oinonen, Reino Pietikäinen ja Virpi Pietikäinen. Kirjaa saa Salpavaelluksen päätöspäivänä Salpalinja-museolta maanpuolustusjuhlan kahta puolen suoraan sotaveteraanien myyntipöydältä 20 euron hintaan. Kirja tulee myös museolle myyntiin ja sitä voi tilata osoitteesta reino.pietikainen@pp.inet.fi . Jälleenmyyntihinta museolla sekä kirjeenä postitettuna on 25 euroa kappaleelta.