Linnoittamiskurssi Salpalinjassa

Kategoria: Uutiset

Rauhanturvaajien linnoittamistalkoot sotiemme veteraanien kunniaksi ja Salpalinjan hyväksi jatkuvat kesällä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kurssina Virolahdella. Nyt linnoitustöihin pääsevät myös asiasta kiinnostuneet reserviläiset palkkana kolme kh-päivää.

Linnoittamiskurssi toteutetaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Työkohteita on kaksi. Harjun oppimiskeskuksessa katetaan kk-pesäke ja puuverhoillaan pätkä tst-hautaa palvelemaan RUK-kurssien Salpalinja-opastuksia. Virolahden Bunkkerimuseolla puolestaan uusitaan yhteys- ja taisteluhautaa.

Rauhanturvaajat ovat kolmena vuonna ansiokkaasti ja hyvää palautetta saaden kunnostaneet Salpalinja-museon rakenteita Miehikkälässä. Pääosin sama noin 15 miehen ydinjoukko aina Kuopiosta saakka on tulossa myös Virolahdelle (muistattehan ilm. MPK:hon, ohje jäljempänä). Mukaan mahtuu ja tarvitaan reilusti toinen mokoma linnoittajia. Tervetuloa rohkeasti sakkiin ja hurttiin meininkiin.

Kurssille hakeutuminen tapahtuu kirjautumalla ensin henkilökohtaisesti MPK-järjestelmään ja sitten ilmoittautumalla linnoittamiskurssille n:o 0800 16 12007 (30.6. – 2.7.2016) toukokuun puoliväliin mennessä. HUOM siis 16.5.2016 mennessä!

Työt alkavat aloituspäivänä torstaina klo 15. Asevelvollisuusiässä olevat reserviläiset saavat kurssista kolme kertausharjoituspäivää! MPK:n määrittämään 66 euron kurssimaksuun sisältyvät kaikki ruokailut, telttamajoitus ja tärkeä vakuutusturva. Nille rauhanturvaajille, jotka jatkavat osallistumista Checkpoint Salpa -tapahtumassa Harjussa, hyvitetään jälkimmäiseen osanottomaksuun sisältyvä ”päällekkäinen” lounas CS:n hinnassa.

Linnoittamiskurssi on ajoitettu tarkoituksella Salpavaelluksen kanssa osin päällekkäin. Kurssin viimeisenä päivänä kohteet viimeistellään työnäytöksinä Harjussa rauhanturvaajien Checkpoint Salpa -tapahtuman osallistujille ja Bunkkerimuseolla Seiskatien ramppi –reitin vaeltajille.

Linnoittamiskurssin johtaja, kapt res Heikki Kalve (vas), Bunkkerimuseon pääopas ja kurssin paikallinen työnjohtaja Erkki Rikkola ja tekninen asiantuntija MPK:sta Heikki Rongas perehtymässä aiheeseen hankikeleillä.  Kenttälinnoitteet Bunkkerimuseolla ovat uusintatarpeessa.

Harjun kohteella Oppimiskeskuksen edustajana paikallista työnjohtoa edustaa Esa Punkkinen ja MPK:n puolelta, pioneeri, yliluutnantti res Tuomo Pohjantuli. Tähän rakennetaan katettu kk-pesäke, jota käytetään ensisijaisesti RUK:n upseerioppilaiden  perehdyttämiseen Salpalinjan kenttälinnoitteisiin.