Puhemies Maria Lohela Salpalinjalla

Kategoria: Uutiset

Salpalinjan Perinneyhdistyksen hallitus ja valtuuskunta vieraili eduskunnassa puhemiehistön vieraana runsas vuosi sitten. Tuolloin puhemies Maria Lohela innostui Salpalinjasta ja oli valmis vierailemaan siellä. Lupaus toteutui perjantaina 18.8.2017 Virolahden Ravijoella ja Harjun Oppimiskeskuksessa.

Salpalinjan Perinneyhdistyksen puheenjohtaja eversti evp Teppo Lahti (vas) ja Perinneyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja, valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä (oik) isännöivät vierailua yhteistyössä Salpavaellus-tapahtuman kanssa. Oppaana oli Salpavaelluksen puolesta Salpalinja-opas Terho Ahonen. Seurueeseen kuului ja paikallisjärjestelyjä hoiti Salpavaelluksen varajohtaja Jukka Lappi. Hän istuu myös perinneyhdistyksen hallituksessa.  Kierros maastossa kesti noin 1 t 45 min.

Puhemiehen seurueeseen kuuluivat myös Harjun Oppimiskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Timo Ristola ja Virolahden kunnanjohtaja Osmo Havuaho.

Puhemies oli otettu näkemästään ja kuulemastaan. Hän kertoi, ettei ole mikään sotahistorian asiantuntija, mutta häntä kiinnostavat kokonaisuudet, jotka ovat Suomen historiaan vaikuttaneet. Puhemies lupasi ilman muuta jakaa saamaansa tietoa Salpalinjasta sopivissa tilanteissa. Hän kiitti mukana olleita Salpalinja-perinteen vaalimisen eteen tehdystä työstä. Hän lähti kotiin matkalukemisinaan perinneyhdistyksen uusi kirja Salpalinja -itsenäisyyden monumentti.

Jutun kuvat otti Jukka Lappi kännykkäkamerallaan.