RUK opastuksissa ylittyi 5000 upseerioppilasta

Kategoria: Uutiset

Salpavaellus-tapahtuman oppaat saivat tänään 14.6.2015 päätökseen RUK kurssin 246 opastusurakan Salpalinjaan. Touko-kesäkuun viikonloppuina opastuksiin käytettiin viisi päivää 690 upseerioppilaan perehdyttämiseen Salpalinjaan Virolahden Ravijoella, mm Harjun kartanomaisemissa.

Kolmessa ja puolessa vuodessa Salpalinja-oppaat ovat perehdyttäneet kahdeksan kokonaista kurssia Salpalinjaan kolmen tunnin ajan. Kaikkiaan tietoiskun Salpa-asemasta on nyt saanut 5108 upseerioppilasta. Siihen on tarvittu ja tehty hieman yli 500 kolmen tunnin opasvuoroa!

Salpavaellus kiittää kaikkia opastuksiin osallistuneita. Oppaat ovat tehneet oivaa vapaaehtoista aatteellista maanpuolustustyötä ja siinä samalla vaalineet sotiemme veteraanien ja linnoittajaveteraanien perintöä. Työ jatkunee syksyllä.

RUK:n oppilaita on perehdytetty Salpalinjaan juurta jaksaen. Tässäkin korsussa on käynyt reilussa kolmessa ja puolessa vuodessa yli 5000 upseerioppilasta!Seuraavaksi keskitymme 22. Salpavaelluksen toteuttamiseen. Siihen RUK-opastuksista saatu opastuskokemus antaa hyvän pohjan.