RUL:n maanpuolustusteko palkinto Salpavaelluksen tekijöille

Kategoria: Uutiset

Suomen Reserviupseeriliiton hallitus on  päättänyt myöntää vuoden 2013 maanpuolustustekopalkinnon Virolahden ja Miehikkälän Reserviupseerikerholle. Valtakunnallinen palkinto on tunnustus kerhon pitkäaikaisesta työstä Salpalinjan vaalimisessa ja tunnetuksi tekemisessä.

Vaikka tunnustus on muodollisesti myönnetty yhdelle kerholle, on valinnan taustalla ja kohteena käytännössä myös ne yhteistyökerhot, joiden kanssa Virolahden ja Miehikkälän reserviupseerit ovat Salpavaellusta järjestäneet ja sitä johtaneet. Tunnustus on siten palkinto siinä samalla Luumäen Reserviupseerikerholle, Luumäen Reserviläisille ja Kaakonkulman Reserviläisille.

Salpavaellus-tapahtuman opasringissä, joka myös perehdyttää RUK:n upseerioppilaita Salpalinjaan, on mukana maanpuolustusihmisiä, reservipseereita ja reserviläisiä muun muassa Haminasta, Helsingistä, Lahdesta ja Lappeenrannasta. Se osaltaan kertoo, että työ koetaan mielekkääksi pitkienkin matkojen takaa.

Virolahden ja Miehikkälän Reserviupseerikerhon puheenjohtaja Petri Rajajärvi opastamassa RUK:n kurssi 241:n upseerioppilaita Harjussa joulukuussa 2012. Kuva Terho Ahonen– Otamme nöyränä ja kiitollisena palkinnon vastaan. Katsomme, että työmme on nyt huomioitu koko maassa. Virolahden ja Miehikkälän Reserviupseerikerho ry:n johtamissa toiminnoissa on luotu yhteistä hyvää paikkakunnalle ja kohotettu kansalaisten maanpuolustushenkeä ja –tahtoa. Samalla Salpalinjaan liittyvät tehtävät ovat osaltaan olleet ”kertausharjoituksina” edelleen kehittämässä kerhon jäsenten johtamistaitoja ja parantaneet heidän maanpuolustusvalmiuttaan merkittävällä tavalla, kerhon puheenjohtaja Petri Rajajärvi iloitsee.

Lisää aiheesta: http://www.rul.fi/uutiset/vuoden-maanpuolustusteko-tunnustuspalkinto-salpalinjan-vaalijoille/#more-2171