Salpalinja-opastukset jatkuvat upseerioppilaille

Kategoria: Uutiset

Vasemalla Risto Sivula, Timo Pöysti, Salpalinja-opas Jarkko Tawast ja RUK:n nuorempi kurssiupseeri Juho Malinen. Kuva Terho AhonenRUK:n puolelta ei ole näköpiirissä esteitä, etteivätkö Salpalinja-opastukset reserviupseerikursseille jatkuisi myös seuraavan 244 kurssin jälkeenkin. Näin sanoi Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Timo Pöysti perjantaina Salpavaellus-tapahtuman oppaiden ja koulun johdon yhteistyölounaalla Haminassa. Hänen mukaansa kaikin puolin hyvin pelaavaa ja motivoitunutta toimintaa ei ole syytä kuin jatkaa. Hän esitti lämpimät kiitokset oppaille ja toivoi työn jatkuvan myös heidän puoleltaan.

Tähän mennessä Virolahden Ravijoella Harjun maastossa ovat Salpavaellus-tapahtuman oppaat perehdyttäneet viidellä kurssilla noin 3100 upseerioppilasta Harjussa kolmen tunnin ajan kunkin. Siihen on tarvittu 310 yhtä pitkää opasvuoroa.

Eversti Pöysti näki suuriarvoisena oppaiden vapaaehtoistyön merkityksen upseerioppilaiden sotahistoria- ja myös linnoitustietämyksen lisääjänä. Hän katsoi sen olevan täydentämässä sitä samaa työtä, jota RUK:n kouluttajatkin tekevät. Vapaaehtoispanos osaltaan voi myös hyvinkin iskostua vaellusoppaiden esimerkin kautta upseerioppilaisiin yhtenä konkreettisena osana kokonaismaanpuolustusta.

Salpavaelluksen johtaja Risto Sivula kiitti Salpalinja-oppaita pyyteettömästä työstä ja toivoi heidän esimerkkinsä kannustavan mukaan myös uutta verestä voimaa työn jatkuvuuden turvaksi.

Lounaan päätteeksi Salpalinja-opas Juha Kilpeläinen päivitti opastustietoutta siltä osin kuin sota-arkisto on tuonut yksityiskohtiin tarkennuksia.

eRUK:n upseerioppilaille opastus on tuttua näille miehille. Edestä Sami Forsström, Kauko Tykkyläinen, Kari Suoknuuti, Heikki Savolainen, Erkki Rikkola, Kari Tahvanainen ja takana Hannu Lavonen. Kuva Terho Ahonen

Juha Kilpeläinen kävi läpi Salpalinja-tietouden yksityiskohtia. Istumassa oikealta Osmo Kimmo, Jorma Mänttäri, Hannu Ilves, Matti Kuukka ja Kyösti Kotola. Kuva Terho Ahonen.