Salpalinjan rakentamistöistä 70 vuotta

Kategoria: Uutiset

Salpalinjan perinneyhdistys on myös mukana Salpavaelluksen päättävässä maanpuolustusjuhlassa. Yhdistys haluaa nostaa juhlassa esiin vuoden 1944. Tuolloin Salpalinjan rakentamistöiden päättymisestä samoin kuin maamme kunniakkaista torjuntataisteluista on kulunut 70 vuotta.

Perinneyhdistys käyttää maanpuolustusjuhlassa noin kymmenen minuutin ”ammattipuheenvuoron”, jossa tuodaan painavasti esiin Salpalinjan merkitys Suomen historiassa. Puheen pitäjää ei ole vielä päätetty.

Salpavaelluksen päättävä maanpuolustusjuhla sunnuntaina 29.6.2014 Miehikkälän Salpalinja-museolla on osa yhdistyksen vuotuista Salpa-perinnepäivää. Yhdistys pitää luontevana järjestää Salpa-tapaamisen Salpavaelluksen yhteydessä, jolloin paikalla on väkeä ja puitteet perinneyhdistyksenkin tapahtumalle ovat otolliset. Näin oli myös viime vuonna.Salpalinjan perinneyhdistys on oivaltanut Salpavaelluksen päättävän maanpuolustusjuhlan puitteet oivalliseksi myös vuotuiselle  Salpa-tapaamiselle, niin kuin vuonna 2013 . Kuva Terho Ahonen