Salpavaellus alkaa ja vetää

Kategoria: Uutiset

Itärajalle viime sotien välillä rakennettu Salpalinja vetää erittäin hyvin vaeltajia kaakonkulmalle tänään alkavaan Salpavaellukseen. Puolustusasemaan on tulossa tutustumaan korsujen koluajia jalkapatikassa hieman päälle kaksi sataa henkeä. Lisäksi parikymmentä henkeä liikkuu linnoitusta pitkin liikennemönkijöillä ja vanhoilla traktoreilla. Yhteensä osanottajia on noin 225 henkeä. Se on 22. kerran järjestettävän Salpavaelluksen suurin määrä vuosikausiin ja viestii Suomen maanpuolustushistorian arvostuksesta.

Tänään alkaa Rantatien linjat -reitti Miehikkälän Salpalinja-museolta. Huomenna liikkeelle lähtee Kivijärven kierros Luumäeltä Taavetin lomakeskuksesta ja Tulikaste Salpalinjaan -reitti Miehikkälästä.

Salpavaellus on luontoretki, jossa liikutaan Salpalinjassa pikkuryhmissä koulutetun oppaan johdolla. Puolustuslinnoitukseen tutustutaan nyt siis kolmella erilaisella reitillä.Vaellus päättyy yleisölle avoimeen maanpuolustusjuhlaan Miehikkälän Salpalinja-museolla sunnuntaina klo 13.

– Salpalinja on merkittävä monumentti suomalaisesta tahtotilasta puolustaa isänmaatamme. Tuleva Salpavaellus korostaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen merkitystä erityisesti tässä ajassa, vaelluksen johtaja Antti Pakkanen painottaa.

Hänen mukaansa maanpuolustusjuhlassa korostetaan vaelluksen suojelijan, Reserviläisliiton, kautta maanpuolustustahdon voimakasta kannatusta maassamme ja aktiivisuutta vapaaehtoiseen toimintaan.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola ottaa vaeltajat vastaan ja puhuu juhlassa. Salpalinjan perinneyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja, valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä tervehtii myös vaeltajia ja yleisöä.22 Salpavaellus logo