Salpavaellus on laajaa ympärivuotista toimintaa

Kategoria: Uutiset

Salpavaellus järjestettiin ensimmäisen kerran 1994 osana puolustusvoimien organisoimaa Salpa-aseman rakentamisen ja jatkosodan torjuntataistelujen päättymisten 50-vuotisuuden juhlasarjaa. Vaellus onnistui niin hyvin, että sille haluttiin oitis jatkoa. Siitä tuli jokavuotinen ja on sitä edelleen.

Loppusyksystä 2011 lähtien Salpavaellus-tapahtuma on laajentunut ympärivuotiseksi. Ei pelkästään vuotuistapahtuman laajojen järjestelyjen vuoksi, vaan RUK:n reserviupseerikurssien Salpalinjaan tutustuttamisen alettua. Siitäkin on tullut jatkumo ja ainakin nyt näkyvissä olevan tiedon valossa työ jatkuu.

Kun Salpavaelluksella vuosittain on liikuteltu yleensä 100 – 200 hengen välille osunutta vaeltajajoukkoa, toteutuu tuo määrä nyt moneen kertaan vuodessa. RUK:n reserviupseerikursseja on kaksi vuodessa. Toistaiseksi opastukset on tehty yksiköittäin, joita on kuusi. Kaksi kurssia vaatii 12 opastuspäivää vuodessa, alkukesästä ja loppusyksystä. Se on keskimäärin 100 oppilasta / päivä ja jokainen saa kolmen tunnin perehdytyksen noin kymmenen hengen opastusryhmissä.

Tähän mennessä Salpavaellus-tapahtuman vapaaehtoisoppaat ovat perehdyttäneet noin 3400 upseerioppilasta Salpalinjaan Virolahden Harjussa. Siihen on tarvittu noin 340 opasvuoroa. Niitä on tehnyt tällä hetkellä 25 oppaaseen nouseva vapaaehtoisjoukko, luotettavasti, osaavasti ja jokainen vuorollaan.
Nyt on menossa kurssi 244. Erkki Rikkola opastaa ryhmäänsa näyttäen kuvia standylta.