Salpavaellus veti edelleen hyvin

Kategoria: Uutiset

25:nnen kerran järjestetty Salpavaellus veti hyvin väkeä. Yhteensä kolmelle eri reitille osallistui 207 Salpalinjaan tutustujaa. Toimitsijat, esiintyjät ja Faitterit-soittokunta nostivat kokonaisosallistujamäärän noin 280 henkeen. Määrät ovat korkeata viime vuosien hyvää tasoa.

Kiinnostusta tutustua maastossa Salpalinjaan siis yhä on, jos kohta entistä enemmän yhteistyötä se eri toimijoiden kanssa vaatii. Hyvänä esimerkkinä tästä on Salpalinjan perinneyhdistys sekä uutena kumppanina tämän vuoden suojelijana ja ennen kaikkea hallinnointiorganisaationa ja myös tekijöinä mukaan tullut Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK. Kilpailu kesäviikonloppujen sieluista on Suomen suvessa ankaraa; Salpavaellus on siinä tiedotussodassa pitänyt asemansa!

Pisimmälle, Tähtäimessä Salpalinja -reitille osallistui 78 vaeltajaa. Salpavaelluksen päättävä maanpuolustusjuhla pidettiin Ukko-Pekka Svinhufvudin kotimuseon pihamaalla Luumäen Kotkaniemessä. Edellä olevaan teemaan liittyen pisimmällä reitillä oli erikoisohjelmana Ukko-Pekka –ammunta Miehikkälässä. Siinä ammuttiin kolme laukausta sotilaskiväärillä, jonka yhtä mallia kutsutaan Ukko-Pekaksi. Moni vaeltaja ampui ensimmäistä kertaa kiväärillä.

Lappeen lukko –reitille osallistui 28 vaeltajaa. Osittain samalla alueella liikkui jo ties monenneko kerran Salpavaellukselle osallistunut Lennuksen avotraktoriklubi kahdeksalla traktorilla vahvistettuna kahdella huoltomiehellä. Tällä reitillä oli em. traktorimiesten kivennostonäytöksen lisäksi myös työnäytös, kuinka kivi halkeaa kiilaamalla. Lappeen lukko –reitin osallistujille tarjottiin mahdollisuus Ukko-Pekka –ammuntaan pv:n ekoaseilla.

Päätöspäivän aamupäiväksi ajoitetulle Salpalinja Salpausselällä –reitille osallistui 90 henkeä. Heistä 55 oli Salpalinjan perinneyhdistyksen perinnepäivän osallistujia. Reitti lyhyenä ja helppona vaihtoehtona täytti myös erinomaisesti paikkansa.

MPK:n kursseille, reitit, toimitsijat ja Faitterit-soittokunta, osallistui 186 henkeä. Tällä luvulla Salpavaellus lukeutuu MPK:n Kaakkois-Suomen piirin suurimpiin tapahtumiin ja menee maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseista luokkaan suuret myös koko maata ajatellen.

Yhteistyö Salpavaelluksen ja MPK:n välillä sujui hyvin. Totta kai, pientä opiksi otettavaa jäi molemmin puolin.

Salpavaelluksen päättänyt maanpuolustusjuhla oli jälleen upea vaeltajien sisäänmarsseineen Sillanpään marssilaulun tahdissa. Faitterit-soittokunta ja tätä juhlaa varten perustettu Ukkoset-laulukvartetti nostattivat isänmaallista tunnelmaa. Kun yleisöäkin oli satakunta henkeä, laskettiin 50 minuuttia kestäneeseen juhlaan osallistuneen yhteensä noin 380 ihmistä.

Seuraavan Salpavaelluksen pitopaikkaa ei ole päätetty, ajankohta on edelleen viikko jälkeen juhannuksen.

Maanpuolustusjuhlan puheet löytyvät näiden kahden linkin takaa:
http://salpalinjansalat.blogspot.com/2018/07/salpavaelluksensuojelijan-puhe-mpkn.html
http://salpalinjansalat.blogspot.com/2018/07/esitys-salpalinjasta-maailman.html