SRTL Salpavaelluksen suojelija 2016

Kategoria: Uutiset

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on hyväksynyt pyyntömme, että Suomen Rauhanturvaajaliitto (SRTL) toimii vuoden 2016 Salpavaelluksen suojelijana. Liiton puheenjohtaja, kenraaliluutnantti evp Paavo Kiljunen viestitti päätöksestä hetki sitten.

Rauhanturvaajaliitto on valtakunnallinen maanpuolustusjärjestö, joka sopii mainiosti jatkamaan Suomen Reserviupseeriliiton 2014 aloittamaa ja Reserviläisliiton 2015 jatkamaa uutta suojelijakäytäntöä.

SRTL:n toiminta on luonnollisesti rauhanturvaajakeskeistä, mutta liiton toiminta-ajatuksessa on myös Suomen sotiemme veteraanien tukeminen. Ja sitä työtä liitto on muun muassa jo vuodesta 2008 lähtien osoittanut olemalla liittokokouksen päätöksellä mukana Salpavaelluksella vaeltavien rauhanturvaajien ja liiton soittokunnan muodossa.

Kymenlaakson Rauhanturvaajat, SRTL:n jäsenyhdistys, käynnistää jo heti tammikuussa osaltaan valmistelut vuoden 2016 rauhanturvaajien ulostuloon. Vuonna 2016 on kulunut 60 vuotta ensimmäisten suomalaisten lähdöstä rauhanturvatehtäviin.

Vuoden 2016 Salpavaellus on rauhanturva-teemastaan huolimatta edelleen avoin kaikille Salpalinjasta ja Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille.SRTL:n puheenjohtaja Paavo Kiljunen paljasti vuonna 2013 Salpavaelluksen päätöstilaisuudessa rauhnaturvaajien Salpalinja-Museolle pystyttämän Rauhan rakentajat -muistomerkin.