Salpavaellukselle 2017 osallistui kaikenikäisiä Salpalinjasta ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneita vaeltajia. Tässä marssitaan kohti vaelluksen päättävää maanpuolustusjuhlaa Virolahden Harjussa.

Tervetuloa mukaan 26. Salpavaellukselle

28.6 – 30.6.2019!

Kolme erilaista ja eripituista reittiä!

Innostu ja osallistu!

Varajohtaja Mauno Siren:

”SALPAVAELLUS 2019

CitySalpa

Lappeenranta

Vuoden 2019 vaellus on järjestyksessään 26. ja se toteutetaan viikko jälkeen juhannuksen 28 – 30 6 2019

Lappeenrannan alueellakin on Salpalinja, sen merkitys täälläkin on kiistaton. Linja on vielä monissa paikoissa hyvin näkyvissä. Se tukeutuu linnoittamissuunnitelman mukaisesti tällä alueella vesistöihin. Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus tutustua tuohon vesistöihin tukeutuvaan linnoittamiseen osallistumalla   Salpavaellukseen. Vaelluksen nimellä CitySalpa halutaan kuvata sitä kuinka Salpalinja nivoutuu nykyaikaiseen asujaimistoon ja suureen yliopisto kampukseen Lappeenrannan läntisessä osassa.

Reitit sijoittuvat varsin suppealle alueelle Ruoholammen ja Skinnarilan ympäristöön. Reittejä on perinteisesto kolme. Nimeltään Skinnarila, Tilsala ja Rutola. Niillä kuvataan kylien nimiä rakentamisen aikana. Reitit kulkevat perinteistä poiketen asutuskeskusten laidoilla ja niiden keskellä. Laitteiden lukumäärällä ei ehkä saavuteta ennätyksiä mutta monipuolisuudella ja sijainnilla vaellus on vertaansa vailla. Tervetuloa tutustumaan vaellukseen ja valitsemaan itsellesi sopiva reitti.”

Hämmästy ja ihmettele!

Valtion päätös luopua Salpalinjan rakenteista on uusi tilanne! Siksi tule vaellukselle nyt, kun vanhat luvat ovat vielä voimassa!

Salpavaellus vuonna 2019 esittelee viime sotien aikaisen suomalaisen maanpuolustustahdon kestävää monumenttia – Salpa-asemaa – niin hyvin kuin vain Suomen parhaimmistoon kuuluvat Salpalinja-oppaat pystyvät.

Se luonto- ja historiaretki ei vähällä unohdu. Valittavana on kolme erilaista vaellusreittiä. Kannattaa innostua ja osallistua!

Tapahtuman järjestävät Luumäen, Miehikkälän ja Virolahden reserviupseeri- ja reserviläisyhdistykset ja entistä merkittävämmällä panoksella myös Salpalinjan Oppaat ry.

Tässä järjestäjien kotisivuja:

Virolahden ja Miehikkälän reserviupseerikerho
Luumäen reserviupseerikerho
Luumäen reserviläiset
Kaakonkulman reserviläiset
Mukana opastuksissa vahvasti myös:

Salpalinjan Oppaat ry

Puolustusvoimat tukee tapahtumaa.

Salpavaelluksen painava yhteistyökumppani järjestelyissä on Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK.

https://www.mpk.fi/

 

Reittikohtaiset vaelluksen alkamispaikat ja -ajat näkyvät reittiselostuksissa tämän sivun alaotsikon Reitit ja tapahtuman alta. Vaellus päättyy ja huipentuu kaikkien reittien osalta Lappeenrannan perinteikkäälle varuskunta-alueelle; Ehnroothin aukiolle klo 13. alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan.

Juhlan sotilasmusiikista huolehtii Suomen Rauhanturvaajaliiton Faitterit-soittokunta.

Vaelluksen kulku 2019

Pyydämme vaeltajia saapumaan reittien lähtöpaikalle (mainittu reittiselostuksissa) jo 1/2 tuntia ennen reitin alkamisaikaa. Tämä on tärkeää, myöhästyminen lähdöstä viivästyttää koko reitin lähtöä.

Maastossa ja mm. teräsbetonikorsuissa liikkumisen helpottamiseksi reitin osanottajat jaettaan noin kymmenen hengen opastusryhmiin. Ryhmäkoko voi hieman vaihdella, jos esimerkiksi sellainen on jo luontaisesti olemassa. Järjestäjä osoittaa ryhmälle oman oppaan.

Faitterit-soittokunta on uskollinen Salpavaellukselle. Kuva Salpavaellus 2015 / Hellevi Karhula

Kaikilla reiteillä liikutaan suhteellisen rauhallisella vauhdilla oppaan johdolla. Reitit kulkevat sekä maastossa että osin linnoitustöiden aikaisilla teillä; jotta vaeltajat näkevät mahdollisimman paljon Salpalinjaa, siirtokuljetuksiin käytetään linja-autoa.

Kaikkien reittien osanottajat marssivat Sillanpään marssilaulun tahdissa sunnuntaina klo 13. Lappeenranna Rakuunamäellä alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan. Tunnin kestävän juhlan jälkeen vaeltajille jaetaan kunniakirjat ja tarjotaan kenttälounas. Ilmoittautumisen yhteydessä vaeltajille jaetaan kaulanauha, vaellustarra sekä nimikortti ja siihen muovitasku.

HUOM! Tärkeää, kun olet tulossa, täytä yhteys- ja terveystietolomake, tulosta ja lue täältä: http://www.salpavaellus.net/tapahtumat/tarkea-mpk-lomake/

Tutustu seuraavaksi reitteihin ja maanpuolustusjuhla-tapahtumaan!

Reittikuvauksia päivitellään tarvittaessa kevään ja alkukesän aikana, kun asiat tarkentuvat!

Siirry reitteihin

Lehdistötiedotteet 2018; saa käyttää:

Salpavaellus tiedote 5.3.2018 lyhyesti
Lehdistötiedote Salpavaellus 5.3.2018 pitkä versio
Salpavaellus 2018 reitit ja mp-juhlatiedote
Salpavaellus täysosuma linnoitushistoriaan
Salpavaellus ei jäänyt juhlakaluksi

PALAUTEKYSELY 2015Palautekyselyn yhteenveto

Kyselyn kaikki tulokset ja vastaukset sellaisenaan:  kaikki vastaukset