Salpavaellukselle 2017 osallistui kaikenikäisiä Salpalinjasta ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneita vaeltajia. Tässä marssitaan kohti vaelluksen päättävää maanpuolustusjuhlaa Virolahden Harjussa.

Tervetuloa mukaan 25. Salpavaellukselle

29.6 – 1.7.2018!

Kolme erilaista ja eripituista reittiä!

Innostu ja osallistu!
Hämmästy ja ihmettele!

Valtion päätös luopua Salpalinjan rakenteista on uusi tilanne 2019! Siksi tule vaellukselle nyt 2018, kun vanhat luvat ovat vielä voimassa!

 

Salpavaellus vuonna 2018 esittelee viime sotien aikaisen suomalaisen maanpuolustustahdon kestävää monumenttia – Salpa-asemaa – niin hyvin kuin vain Suomen parhaimmistoon kuuluvat Salpalinja-oppaat pystyvät.

Se luonto- ja historiaretki ei vähällä unohdu. Valittavana on kolme erilaista vaellusreittiä. Kannattaa innostua ja osallistua!

Tapahtuman järjestävät Luumäen, Miehikkälän ja Virolahden reserviupseeri- ja reserviläisyhdistykset ja entistä merkittävämmällä panoksella myös Salpalinjan Oppaat ry.

Tässä järjestäjien kotisivuja:

Virolahden ja Miehikkälän reserviupseerikerho
Luumäen reserviupseerikerho
Luumäen reserviläiset
Kaakonkulman reserviläiset
Mukana opastuksissa vahvasti myös:

Salpalinjan Oppaat ry

 

Puolustusvoimat tukee tapahtumaa.

Salpavaelluksen suojelija ja painava yhteistyökumppani järjestelyissä on Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK.

https://www.mpk.fi/

Pertti Laatikainen

– suojelijan tunnus näkyy vaelluksen logossa.
Vaelluksen päättävässä maanpuolustusjuhlassa vaeltajat ottaa vastaan suojelijan edustajana MPK:n toiminnanjohtaja, prikaatikenraali evp Pertti Laatikainen.

Reittikohtaiset vaelluksen alkamispaikat ja -ajat näkyvät reittiselostuksissa tämän sivun alaotsikon Reitit ja tapahtuman alta. Vaellus päättyy ja huipentuu kaikkien reittien osalta Luumäella Ukko-Pekka, Pehr Evind  Svinhufvudin kotitalon Kotkaniemen pihapiirissä sunnuntaina 1.7.2018 klo 13. alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan.

Juhlan sotilasmusiikista huolehtii Suomen Rauhanturvaajaliiton Faitterit-soittokunta.

Vaelluksen kulku 2018

Pyydämme vaeltajia saapumaan reittien lähtöpaikalle (mainittu reittiselostuksissa) jo 1/2 tuntia ennen reitin alkamisaikaa. Tämä on tärkeää, myöhästyminen lähdöstä viivästyttää koko reitin lähtöä.

Maastossa ja mm. teräsbetonikorsuissa liikkumisen helpottamiseksi reitin osanottajat jaettaan noin kymmenen hengen opastusryhmiin. Ryhmäkoko voi hieman vaihdella, jos esimerkiksi sellainen on jo luontaisesti olemassa. Järjestäjä osoittaa ryhmälle oman oppaan.

 

Faitterit-soittokunta on uskollinen Salpavaellukselle. Kuva Salpavaellus 2015 / Hellevi Karhula

Kaikilla reiteillä liikutaan suhteellisen rauhallisella vauhdilla oppaan johdolla. Reitit kulkevat sekä maastossa että osin linnoitustöiden aikaisilla teillä; jotta vaeltajat näkevät mahdollisimman paljon Salpalinjaa, siirtokuljetuksiin käytetään linja-autoa.

Kaikkien reittien osanottajat marssivat Sillanpään marssilaulun tahdissa sunnuntaina klo 13. Luumäellä Kotkaniemessä, presidentti Pehr Evind Svinhufvudin kotitalon pihapiirissä alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan. Tunnin kestävän juhlan jälkeen vaeltajille jaetaan kunniakirjat ja tarjotaan kenttälounas. Ilmoittautumisen yhteydessä vaeltajille jaetaan kaulanauha, vaellustarra sekä nimikortti ja siihen muovitasku.

HUOM! Tärkeää, kun olet tulossa, täytä yhteys- ja terveystietolomake, tulosta ja lue täältä: http://www.salpavaellus.net/tapahtumat/tarkea-mpk-lomake/

 

Tutustu seuraavaksi reitteihin ja maanpuolustusjuhla-tapahtumaan!

Reittikuvauksia päivitellään tarvittaessa kevään ja alkukesän aikana, kun asiat tarkentuvat!

Siirry reitteihin

Reittiesite 2018: Esite 2018

Lehdistötiedotteet 2018; saa käyttää:

Salpavaellus tiedote 5.3.2018 lyhyesti
Lehdistötiedote Salpavaellus 5.3.2018 pitkä versio
Salpavaellus 2018 reitit ja mp-juhlatiedote
Salpavaellus täysosuma linnoitushistoriaan
Salpavaellus ei jäänyt juhlakaluksi

PALAUTEKYSELY 2015Palautekyselyn yhteenveto

Kyselyn kaikki tulokset ja vastaukset sellaisenaan:  kaikki vastaukset

Vaelluslogo: