Hurtanmaalla on kaksi korsua vierekkäin, joiden seinien vieret ovat suojaamatta. Tässä toinen niistä. Kävely seinustalla paljastaa rakennelman massiivisuuden. Kuva Salpavaellus 2015 / Elina Lyijynen

Hurtanmaalla on kaksi korsua lähekkäin, joiden seinien vieret ovat suojaamatta kiveyksellä. Tässä toinen niistä. Kävely seinustalla paljastaa rakennelman massiivisuuden. Kuva Salpavaellus 2015 / Elina Lyijynen

Tervetuloa mukaan 24. Salpavaellukselle!

 

Innostu ja osallistu!
Hämmästy ja ihmettele!

 

Salpavaellus vuonna 2017 esittelee viime sotien aikaisen suomalaisen maanpuolustustahdon kestävää monumenttia – Salpa-asemaa – niin hyvin kuin vain Suomen parhaimmistoon kuuluvat Salpalinja-oppaat pystyvät.

Se luonto- ja historiaretki ei vähällä unohdu. Valittavana on kolme erilaista vaellusreittiä. Kannattaa innostua ja osallistua!

Tapahtuman järjestävät Luumäen, Miehikkälän ja Virolahden reserviupseeri- ja reserviläisyhdistykset.

Tässä järjestäjien kotisivuja:

Virolahden ja Miehikkälän reserviupseerikerho
Luumäen reserviupseerikerho
Luumäen reserviläiset
Kaakonkulman reserviläiset
Mukana opastuksissa:

Salpalinjan Oppaat ry

 

Puolustusvoimat tukee tapahtumaa.

Salpavaelluksen suojelija on Salpalinjan perinneyhdistys.

http://www.salpaperinne.fi/

– suojelijan tunnus näkyy vaelluksen logossa.
Vaelluksen päättävässä maanpuolustusjuhlassa vaeltajat ottaa vastaan suojelijan edustaja.

 

Reittikohtaiset vaelluksen alkamispaikat ja -ajat näkyvät piakkoin reittiselostuksissa tämän sivun alaotsikon Reitit ja tapahtuman alta. Vaellus päättyy ja huipentuu kaikkien reittien osalta Harjun OPK, Virolahdella sunnuntaina 2.7.2017 klo 13. alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan.

Juhlan sotilasmusiikista huolehtii Suomen Rauhanturvaajaliiton Faitterit-soittokunta.

Vaelluksen kulku 2017

Pyydämme vaeltajia saapumaan reittien lähtöpaikalle (mainittu reittiselostuksissa) jo 1/2 tuntia ennen reitin alkamisaikaa. Tämä on tärkeää, myöhästyminen lähdöstä viivästyttää koko reitin lähtöä.

Maastossa ja mm. teräsbetonikorsuissa liikkumisen helpottamiseksi reitin osanottajat jaettaan noin kymmenen hengen opastusryhmiin. Ryhmäkoko voi hieman vaihdella, jos esimerkiksi sellainen on jo luontaisesti olemassa.

Ryhmäetu telttakunnasta!

HUOM! Kannattaa kasata oma porukka ja saada oma opas.

Salpavaellus tarjoaa ryhmille mahdollisuuden omaan oppaaseen ja telttakuntaan! Sitä ei aiemmin ole voitu pienille ryhmille luvata; opastusryhmään on pitänyt sijoittaa myös vieraita ihmisiä. Nyt eturyhmän kokoa on em. syystä nostettu. Kun vaellukselle ilmoittautuu vähintään 11 hengen ryhmä, maksaa se osanottomaksun kymmenestä hengestä. Yhden hengen maksualennuksen lisäksi ryhmä saa siis oman oppaan ja ryhmä on myös riittävän iso yöpymään omassa puolijoukkueteltassa!

Faitterit-soittokunta on uskollinen Salpavaellukselle. Kuva Salpavaellus 2015 / Hellevi Karhula

Kaikilla reiteillä liikutaan suhteellisen rauhallisella vauhdilla oppaan johdolla. Reitit kulkevat sekä maastossa että osin linnoitustöiden aikaisilla teillä.

Kaikkien reittien osanottajat marssivat Sillanpään marssilaulun tahdissa sunnuntaina klo 13. Virolahdella Harjun oppimiskeskuksessa alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan. Vaeltajille on varattu istuimet. Tunnin kestävän juhlan jälkeen vaeltajille jaetaan kunniakirjat ja tarjotaan kenttälounas. Ilmoittautumisen yhteydessä vaeltajille jaetaan kaulanauha, vaellustarra sekä nimikortti ja siihen muovitasku.

 

Tutustu seuraavaksi reitteihin ja tapahtumiin!

Siirry reitteihin

Reittiesite 2017 Esite 2017

Lehdistötiedotteet 2017

Tiedote Salpavaellus 2017

PALAUTEKYSELY 2015Palautekyselyn yhteenveto

Kyselyn kaikki tulokset ja vastaukset sellaisenaan:  kaikki vastaukset

Vaelluslogo: