Huolto ja varusteet 2019

Autojen pysäköinti ja leiriytyminen

Huom. Reittien kokoontumispaikat ja pysäköinti varmistettava kyseisen reitin reittiselostuksesta. Lisätietoja reittipäälliköiltä.

Ruokailut ja yöpyminen

Osanottajille annetaan ilmoittautumisen yhteydessä kaulanauha sekä vaelluslogolla varustettu nimikortti ja muovitasku siihen. Se on pidettävä esillä erityisesti ruokailujen yhteydessä (=ruokalippu).

Omia eväitä et vaelluksen aikana välttämättä tarvitse, sillä vaelluksien hintaan kuuluvat normaalit ruokailut ja välipalat. Mahdollisia kanttiiniostoksia varten varaa pikkurahaa mukaan. Päätöstilaisuudessa Kotkaniemessä tarjotaan vielä hintaan kuuluva kenttälounas. Ruoka-allergioista ilmoitat MPK-ilmoittautumisen yhteydessä. Kotkaniemen kotimuseon pääsymaksu ( aik 5 ja eläk. ym alennusetuun oikeuttavat 3 euroa) ei sisälly osanottomaksuun.

Oma juomapullo on vaelluksella suotava. Vesipisteitä on matkan varrella.

Majoitusalueelle saavutaan lauantai-iltana klo 17-21. Pientä iltaohjelmaa on tarjolla. Uimiseen on mahdollisuus ja saunoa voi joko teltta- tai tavallisessa saunassa. Yöpyminen tapahtuu sotilasteltoissa. Omankin teltan voi ottaa mukaan.

Paikoin on tarjolla tukevia seisomapöytiä ruokailuun. Kuva TA

Ruoka tulee Salpavaelluksella useimmiten vaeltajien luokse. Kuva TA

Vaelluksella on mukana ensiaputaitoisia ihmisiä ja oppailta löytyy sidetarpeita. Suuremmissa haavereissa reiteillä tukeudutaan yleiseen järjestelmään 112 hätänumeron kautta. Sairasauto pääsee lähelle reittiä joka paikassa.

Varustus

Vaelluksella tarvitaan maastokelpoinen vaellusasu, tukevat, suhteellisen paksupohjaiset jalkineet ja juomapullo. Hyvä taskulamppu on myös välttämätön, koska korsut ja luolat ovat päivälläkin pimeitä.

Yöpymispaikalla vaeltaja tarvitsee makuupussin, makuualustan ja peseytymisvälineet. Myös oman teltan käyttö majoitusalueella on mahdollista.

Majoituksessa tarvittavalle varustukselle järjestetään kuljetus kokoontumispaikalta yöpymispaikalle ja edelleen vaelluksen päätepisteeseen. Varusteissa on hyvä olla nimi ja selvä tunniste omien tavaroiden löytymisen helpottamiseksi. Reppuun siis mukaan vain päivän aikana tarvittava varustus!

Osanottajien yöpymisvarusteet seuraavat mukana huoltoautoissa. Kuva Raili Leino 2014

Osanottajien yöpymisvarusteet seuraavat mukana huoltoautoissa. Kuva Salpavaellus 2014 / Raili Leino

Osanottajien yöpymisvarusteet kuljetetaan ilmoittautumispaikalta yöpymispaikalle ja takaisin. Muistathan varmistaa, että reppusi on oikeassa kärryssä. Kuva 2014 Rainer Fabricius.

Osanottajien varusteet kuljetetaan ilmoittautumispaikalta yöpymspaikalle. Kuva 2014 Rainer Fabricius

Kokemus se on sekin, kun saa pystyttää majoitteen teräsbetonikorsun viereen ja mietiskellä, kumpi kestää paremmin vihollistulta, kangas vai reilu kaksi metriä teräsbetonia! Kuva Salpavaellukselta 2016 Terhi Koivisto.

Majoitus luonnonhelmassa! Makuualusta ja makuupussi mukaan! Kuva Salpavaellukselta 2017  Rainer Fabricius.