Ensi askeleet -reitti Virolahden Harjussa;

lyhyt, varsin helppo perusreitti Harjun Oppimiskeskuksen ja sen lähimaastossa

Reittikuvaus:

  • Ajankohta: sunnuntai 2.7. 2017 klo 9.30 – 12.30
  • Reitti: Harju – Huovinmäki – Ventonvuori – Harju
  • Hinta: Vaelluksen hinta ko. reitillä on 30 euroa / hlö.
  • Reittipäällikkö: Esa Punkkinen, esa.punkkinen@harjunopk.fi  puh.  044 0232 960

HUOM! Oma taskulamppu mukaan, korsuissa ja luolissa ei ole ikkunoita, eikä sähkövaloja!

Patikkamatka: noin 4 km, tarvittaessa vähemmän kenttäkelpoisille voidaan räätälöidä lyhyempikin reitti. Salpalinjan Perinneyhdistyksen jäsenille lyhennetty reittiversio alkaa klo 10. 

Kierroksen alkuun tai sopivassa välissä 7-8 minuutin yleiskatsauksen Salpalinjasta Ensi askeleet -reitin ryhmille esittää Salpalinja-opas Terho Ahonen noin 700 saman esityskerran kokemuksella!

Salpalinjan rakentaminen alkoi ruotsalaisten vapaaehtoisten toimesta Harjun ympäristössä jo huhtikuun puolivälissä 1940. Rahan, materiaalin ja koneiden lisäksi he toivat tunnelirakentamisen taidon. Vaikka pääosa noin 900 vapaaehtoisesta lähti takaisin Ruotsiin jo 3 kuukauden ja loputkin 6 kuukauden jälkeen, oli heidän merkityksensä niin suuri, että Svenska Arbetskåren, SAK, nimi säilyi vaikka alueella työskenteli parhaimmillaan jopa 6 500 suomalaista.
Reitti on kestoltaan noin 3 tuntia ja matkaa kertyy nelisen kilometriä. Reitillä tutustutaan Harjun pihapiirin laitteisiin, tulvitukseen, Ventovuoren luoliin ja suojatiloihin sekä tietysti SAK:n muistomerkkiin.

Reitille 
k
okoontuminen Harjun Oppimiskeskuksen ruokalan eteen viimeistään  klo  9.30 mennessä, kahvit juodaan alkuun.

Lähiopastus ja pysäköinti järjestetty.
Vaellus päättyy samassa paikassa sunnuntaina maanpuolustusjuhlan jälkeen n. klo 14. alkavaan kenttäruokailuun.

Maanpuolustusjuhlan jälkeen vaeltajille jaetaan kunniakirjat.

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 21.6.2017 mennessä oheisella sivun oikean palstan ilmoittautumislomakkeella, jolloin saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Ilmoittautua voit myös halutessasi reittipäällikölle puhelimitse. Reittiä tai muut vaellusta koskevat tiedustelut myös suoraan reittipäällikölle.

Pankkiyhteys FI73 5268 0020 0034 77 BIC OKOYFIHH, saaja Salpavaellus –94. Osanottomaksu pyydetään maksamaan myös 21.6.2017 mennessä.

Osanottomaksuun sisältyvät tulokahvit ja kenttälounas.

Ryhmäetu

Kun vaellukselle ko reitille ilmoittautuu vähintään 11 hengen ryhmä, maksaa se osanottomaksun kymmenestä hengestä. Yhden hengen maksualennuksen lisäksi ryhmä saa  oman oppaan.

 

Tervetuloa!

 Muistathan mukaan oikeanlaiset varusteet!

Siirry kohtaan huolto ja varusteet