Erämaasta Harjuun;

  1. Prikaatin ja linnoituspataljoona 4:n jäljillä

Erämaan ja Harjun välinen puolustuslohko Virolahdella

Reittikuvaus:

  • Ajankohta: Lauantai  1.7. klo 8.00 – su 2.7.2017 klo 13.00
  • Reitti: Virolahti, Bunkkerimuseo – Harjun oppimiskeskus, Virolahti
  • Hinta: Vaelluksen hinta ko. reitillä on 80 euroa / hlö, alle 15 v 40 euroa.
  • Reittipäällikkö Erkki Rikkola, email. erkki.rikkola@hotmail.com, gsm. 050 926 5100
 
 
 
Käveltävä matka lauantaina n. 10 km ja sunnuntaina n. 5 km.
Petri Rajajärven opastusta kallioon louhitun ryhmän kenttäkorsun reunalla kuunneltiin lippu korkealla perjantai-iltana. Kuva Salpavaellus 2015/ Terho Ahonen

Petri Rajajärven opastusta kallioon louhitun ryhmän kenttäkorsun reunalla kuunneltiin lippu korkealla perjantai-iltana. Kuva Salpavaellus 2015/ Terho Ahonen

4.Prikaatin ja linnoituspataljoona 4:n jäljillä
Eteläinen yhden yön reitti alkaa kokoontumisella Harjun oppimiskeskuksessa lauantaina 1.7 klo: 8.30 mennessä. Harjusta bussikuljetus Virolahden Bunkkerimuseolle jonka alueeseen tutustumme 2 tunnin ajan.

Erämaan suunnan uhanalaisuus 1940-1944 tulee ensimmäisenä vaelluspäivänä tutuksi. Toisena vaelluspäivänä lähdemme liikkeelle Valkjärven 1940 rakennetusta varuskunnasta.

Eteläiselle reitille tyypilliseen tapaan linnoitusrakenteita tarkastellaan erityisesti myös taistelutaktiikan näkökulmasta.

06-S7000027

Salpavaelluksen reiteillä on pientä iltaohjelmaakin. Muun muassa viime kesänä Faitterit-soittokunta viihdytti vaeltajia Pyyhinlammella samaan aikaan kuin telttasauna oli ahkerassa käytössä. Kuva Salpavaellus 2015 / Terho Ahonen

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 21.6.2017 mennessä oheisella sivun oikean palstan ilmoittautumislomakkeella, jolloin saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Ilmoittautua voit myös halutessasi reittipäällikölle puhelimitse. Reittiä tai muut vaellusta koskevat tiedustelut myös suoraan reittipäällikölle.

Pankkiyhteys FI73 5268 0020 0034 77 BIC OKOYFIHH, saaja Salpavaellus –94. Osanottomaksu pyydetään maksamaan myös 21.6.2017 mennessä.

Osanottomaksuun sis. mm. kaikki ruokailut, reittiin sisältyvät kuljetukset ja telttamajoitus.

Ryhmäetu telttakunnasta

Salpavaellus tarjoaa ryhmille mahdollisuuden omaan oppaaseen ja telttakuntaan! Sitä ei aiemmin ole voitu pienille ryhmille luvata; opastusryhmään on pitänyt sijoittaa myös vieraita ihmisiä. Kun vaellukselle ilmoittautuu vähintään 11 hengen ryhmä, maksaa se osanottomaksun kymmenestä hengestä. Yhden hengen maksualennuksen lisäksi ryhmä saa siis oman oppaan ja ryhmä on myös riittävän iso yöpymään omassa puolijoukkueteltassa.

Valkjärven tukikohdassa on lauantai-iltana kanttiini. Faitterit esiintyvät alustavan aikataulun mukaan klo 19. – 20.

Erämaasta Harjuun -reittiä suositellaan rauhanturvaajille, mikäli haluavat kulkea yhtenä ryhmänä, tietysti muiden vaeltajien joukossa. Kaikki reitit ovat luonnollisesti avoimia kaikille, eikä kukaan saa erityiskohtelua; parasta tarjotaan kaikille!

Perjantai-iltana mahdollisesti alueelle tuleville tiedoksi, että Harjusta löytyy kohtuuhintainen majapaikka. Katso http://www.harjunopk.fi/Matkailu/Majoituspalvelut
Toinen hyvä vaihtoehto on Kotkassa. Huvila Kärkisaari tarjoaa pe-la yön  50€/2hh. Liinavaatteet,  pyyhkeet ja tietysti aamiainen sisältyvät hintaan. Ajoaika Harjuun n. 40 minuuttia. Yhteydenotto suoraan 040 588 5879 / huvilakarkisaari@gmail.com

 

Tervetuloa! 

 

Aikataulu Erämaasta Harjuun

Lauantai 1.7

käveltävä matka n.10 km

Eteläinen yhden yön reitti alkaa kokoontumisella Harjun oppimiskeskuksessa lauantaina 1.7 klo: 8.30 mennessä. Harjusta bussikuljetus Virolahden Bunkkerimuseolle jonka alueeseen tutustumme 2 tunnin ajan.

-Lounas museon maastossa klo: 11

-klo: 11.45 ensimmäinen ryhmä liikkeelle

-iltapäivän aikana tutustumme Pihlajan puolustusjärjestelyihin ja joukkojen ryhmitykseen alueella

-iltapäiväkahvi klo: 15

-kahvin jälkeen tutustumme Puntin työmaakylään ja jatkamme vaellusta Valkjärvelle

-klo: 17 saapuminen Valkjärvelle jossa päivällinen ja yöpyminen

Sunnuntai 2.7

käveltävä matka 5 km

-sunnuntaina 2.7 herätys klo: 6.30 ja aamupala klo: 7

-ensimmäinen ryhmä liikkeelle klo: 7.45

-aluksi tutustuminen Valkjärven vanhaan varuskuntaan

-vaellamme aamun aikana Harjun kautta Vahtivuoreen jossa tutustumme lähialueen linnoitteisiin

-Klo: 10:30 aamupäiväkahvi Vahtivuorella

-kahvin jälkeen jatkamme tutustumista Harjun alueen puolustusjärjestelyihin

Reitillä ei vaadita mitään ”huippu-urheilijan” kuntoa, vaan ihan normaalikuntoinen pärjää vallan mainiosti, vauhti reitillä on maltillinen (ainakin reittipäällikön ryhmässä). Nähtävää on paljon, tutustumme 20-30 erilaiseen linnoituslaitteeseen. Näissä maisemissa on vaellettu ennennkin , mutta uskallan luvata, että oppaillamme on tänäkin vuonna jotakin uutta esiteltävää. Sota- ja linnoitushistorian lisäksi vaelluksella on hyvä tilaisuus tutustua Kaakonkulman luontoon ja maalaismaisemiin.Yöpymispaikalla on saunat ja hyvä uimaranta, sekä kanttini, joten vähän rahaa kannattaa varata mukaan. Yöpyminen tapahtuu puolijoukkueteltoissa , joten makkualusta ja makuupussi kannattaa ottaa mukaan.Yöpymisvälineet liikkuvat huoltoauton mukana, joten vaellusosuuksilla et tarvitse mukaasi kuin säänmukaiset vaatteet ja jalkineet,(kuivalla kelillä lenkkarit riittävät), juomapullon ja hyvän taskulampun.

Tervetuloa

Erkki Rikkola

Reittipäällikkö

Kuvat saat suuremmaksi klikkaamalla niitä!

 

 

Muistathan mukaan oikeanlaiset varusteet!

Siirry kohtaan huolto ja varusteet