Itsenäisyyden ”ituja” 30.6.-2.7.2017

Reittikuvaus:

  • Ajankohta: perjantai  30.6. klo 16.00 – su 2.7.2017 klo 13.00
  • Reitti: Luumäki-Virolahti
  • Hinta: Vaelluksen hinta ko. reitillä on 100  euroa / hlö, alle 15 vuotialla 50 euroa.
  • Reittipäällikkö Kari Tahvanainen, email. karittahvanainen@gmail.com, gsm. 044 259 5410
  • Jalan kuljettavat matkat päivittäin: 6+10+4=20 km yhteensä

Salpavaelluksella hyödynnetään myös Salpapolun opasteita. Kuva Salpavaellus 2015 / Rainer Fabricius

Vuoden 2017 Salpavaelluksen kahden yön retki alkaa kokoontumisella Kotkaniemeen Luumäellä, osoite Lappeenrannantie 455, pe klo 16 mennessä.  Reitin kohteet ovat nyt lopullisessa kuosissa oppaiden tekemän tiedusteluretken jälkeen.

”Ukko-Pekan” pojanpoika  kirkkoherra Heikki Svinhufvud antaa vaeltajille mukaan itsenäisyysjulistuksen, josta esityksen Suomen itsenäisyyssenaatti puheenjohtajansa P.E. Svinhufvudín toimesta antoi eduskunnalle 4.12.1917. Heikki lupasi kulkea myös mukanamme ensimmäisen illan taipaleen.

Ensimmäisen illan aikana tutustutaan mm. Kotkaniemessä ”Ukko-Pekan” ampumarataan ja I maailmansodan lintaaseihin ja kaivantoihin.  Salpalinjan laitteisiin tutustutaan Askolan alueella, samoin Luumäki linjan laitteisiin  mm. rengaskorsuun ennen Luumäen asemalla olevan Oikeustaistelun muistomerkille menoa.    Majoittuminen perjantai-iltana tapahtuu Taavetin Lomakeskuksen alueella.

Lauantaina jatketaan kohti Virolahtea.   Luumäen kirkolla P.E. Svinhufvudin haudalla ja Sankarimuistomerkillä suoritetaan kunniakäynti.  Orkolassa tutustutaan lamellikorsuihin ja  venäläisen Boston Havoc -lentokoneen putoamispaikkaan.   Lusikkovuori Salpalinjan suurin luola katsotaan matkalla.  Lauri Suoknuuti kertoo Blenheim -muistomerkistä, joka on pystytetty Talvisodassa alas ammutun suomalaiskoneen putoamispaikalle.   Hostikan alueella tarkistetaan nouseeko estekivi kolmijalan avulla.  Työryhmän vetäjänä on Eero Kaasalainen. Katsotaan myös ”toimivatko” viime syksynä siirretyt aseet uudessa kohteessa.  Miehikkälän ja Virolahden kirkoilla suoritetaan kunniakäynnit  Sankarimuistomerkeille.  Vahtivuoren alueelta kävellään Harjun oppimiskeskukseen ja sieltä  on kuljetus Rantaharjuun yöpymispaikalle.

Rantaharjussa on la-iltana kanttiini ja Faitterit-soittokunta viihdyttää iltaelämää n. klo 20.30 – 21.30. 

Sunnuntaina jatketaan Salpalinjaan perehtymistä ja kuljetaan mm. ensimmäisen Salpalinjaan rakennetun luolan kautta ennen Harjussa pidettävän maanpuolustusjuhlan jälkeen palataan takaisin Kotkaniemeen.

Ennen kotiinlähtöä on halukkailla mahdollisuus tutustua opastettuna  Kotkaniemen remontin nykyvaiheeseen.

 

918fe6533892443e8af2c7e91b72386c-2

 

Estekivien nostonäytös sisältyy Salpavaelluksen ohjelmaan. Sen on vuosittain johtanut Eero Kaasalainen Savitaipaleelta. Kuva Salpavaellus2015 / Rainer Fabricius

Estekivien nostonäytös sisältyy Salpavaelluksen ohjelmaan. Sen on vuosittain johtanut Eero Kaasalainen Savitaipaleelta. Kuva Salpavaellus 2015 / Rainer Fabricius

Reitille kokoontuminen Kotkaniemeen  pysäköintipaikalle Lappeenrannnantie 455.  Lähiopastus ja pysäköinti järjestetty. Vaellus päättyy Virolahden Harjuun sunnuntaina maanpuolustusjuhlan jälkeen n. klo 14. alkavaan kenttäruokailuun.  Ruokailun jälkeen kuljetus linja-autolla reitin lähtöpisteeseen Kotkaniemeen Luumäelle.

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 21.6.2017 mennessä oheisella sivun oikean palstan ilmoittautumislomakkeella, jolloin saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Ilmoittautua voit myös halutessasi reittipäällikölle puhelimitse. Reittiä tai muut vaellusta koskevat tiedustelut myös suoraan reittipäällikölle.

Pankkiyhteys FI73 5268 0020 0034 77 BIC OKOYFIHH, saaja Salpavaellus –94. Osanottomaksu pyydetään maksamaan myös 21.6.2017 mennessä.

Osanottomaksuun sis. mm. kaikki ruokailut, reittiin sisältyvät kuljetukset ja telttamajoitus.

Varusteista mainittakoon taskulamppu korsuihin tutustumista varten, vesipullo jota voi täydentää aina matkan varrella huoltoautosta sekä sopivat jalkineet/lenkkitossut.

Ryhmäetu telttakunnasta

Salpavaellus tarjoaa ryhmille mahdollisuuden omaan oppaaseen ja telttakuntaan! Sitä ei aiemmin ole voitu pienille ryhmille luvata; opastusryhmään on pitänyt sijoittaa myös vieraita ihmisiä. Kun vaellukselle ilmoittautuu vähintään 11 hengen ryhmä, maksaa se osanottomaksun kymmenestä hengestä. Yhden hengen maksualennuksen lisäksi ryhmä saa siis oman oppaan ja ryhmä on myös riittävän iso yöpymään omassa puolijoukkueteltassa.

 

 

Kivijärven ranta aamusumussa!

Kivijärven rantamaisema Askolassa.

Tervetuloa!

Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä!

Muistathan mukaan oikeanlaiset varusteet!

Siirry kohtaan huolto ja varusteet