Maanpuolustusjuhla 1.7 2018 klo 13.00 – 14.00 Kotkaniemessä.

Salpavaellus päättyy sunnuntaina 1.7.2018  klo 13. alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan Kotkaniemen kauniissa, Kivijärveen avautuvassa pihassa ja puutarhassa.  Juhlaan on vapaa pääsy. Juhla kestää yhden tunnin. Sen juontaa Salpavaelluksen alkuhistorian kantavia voimia ja Salpalinja-opas edelleen,  mutta myös Ukko-Pekka Svinhufvudin ja Kotkaniemen historian tunteva vahva luumäkeläinen, nykyisin Lappeenrannassa asuva Risto Häkämies.

 

Koska vaeltajilla on päällään suoraan metsästä tulleina maastovaatetus, muu yleisö voi pukeutua halunsa mukaiseen kesäasuun.

Vaeltajat ryhmittyvät reiteittäin ja valmistautuvat Sillanpään marssilaulun tahdittamaan sisäänmarssiin klo 13. Sävelet soittaa rauhanturvaajien Faitterit-soittokunta.

Suomen Rauhanturvaajaliiton Faitterit-soittokunta kuuluu Salpavaelluksen vakiokaartiin. He kokoontuvat Pohjanmaata ja Keski-Suomea myöten mielellään Kaakkois-Suomeen viihdyttämään salpavaeltajia. Edessä oikealla soittokunnan yhteyshenkilö Juhani Ollila Harjavallasta.

Vaeltajat ottaa vastaan Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n toiminnanjohtaja, prikaatikenraali evp Pertti Laatikainen. Hän pitää myös puheen.

Sunnuntain maanpuolustusjuhlaan vaeltajat siis marssivat komeasti Sillanpään marssilaulun tahdissa omana osastona muiden reittien vaeltajien kanssa. Kaikki vaeltajat istuvat juhlan ajan Kotkaniemen päärakennuksen ja Kivijärven välisessä rinteessä nurmikolla. Sen takia olisi viisasta, että jokainen varaisi ennen juhlaa taskuunsa tai päiväreppuun kosteutta pitävän istuinalustan, muovikassikin on tyhjää parempi. Reppujakkaroita tai vastaavia ei voida käyttää, koska takana istuvat eivät juhlaa näe. Jos syystä tai toisesta istuminen viettävällä nurmikolla ei luonnistu, niin totta kai asianomainen voi hakeutua istumaan juhla-alueen reunaan penkeille tai omalle istuimelle.

Maanpuolustusjuhla on avoin myös yleisölle. Kotkaniemen sisätiloihin vaeltajat eivät ehdi tutustua, kuin halutessaan vasta juhlan ja kenttälounaan jälkeen; siksi sisätiloihin oikeuttava lippu ei sisälly vaelluksen hintaan. Tähtäimessä Salpalinja –reitin osallistujat lähtevät kenttälounaan jälkeen heti kohti Virolahtea. Sen sijaan yleisölle Kotkaniemen sisätilat ovat auki 1.7. klo 9. alkaen. Opastukseen oikeuttava sisäänpääsymaksu on viisi euroa / hlö, eläkeläisiltä kolme euroa.

Maanpuolustusjuhla pidetään tässä Kivijärveen viettävässä nurmikkorinteessä.

Maanpuolustusjuhlan yleisölle avautuu näkymä Kivijärvelle.

Kotkaniemen pihatilat eivät mahdollista yleisön autojen pysäköintiä. Yleisöä varten Salpavaellus järjestää sununtaina klo 9. alkaen maksuttomat siirtokuljetukset niin Kotkaniemen museolle kuin maanpuolustusjuhlan seuraajille kauempana olevilta parkkipaikoilta ja takaisin. Pysäköintialueille on opastus Itsenäisyydentieltä (ent vt 6). Seuraa niitä. 


Salpavaellukselle Harjussa 2017 osallistui 180 vaeltajaa; Sillanpään marssilaulun tahdissa maanpuolustusjuhlaan!

 

Vaeltajat saavat maanpuolustusjuhlassa kunniapaikan Salpalinja-museon pihan penkeillä. Tunnin juhla menee kuin siivillä!

 

 

 

Lisää kuvia kuvagalleriassa.

Vaeltajat marssivat Sillanpään marssilaulun tahdissa penkkien väliin. Kuva Salpavaellus 2015 / Emilia Ristola

Katso alta katkelma päätösparaatista vuodelta 2012: