Maanpuolustusjuhla 2.7 2017 klo 13.00.-14.00

Salpavaeltajat osallistuvat kaikki yhdessä maanpuolustusjuhlaan. Kuva Salpavaellus 2015 / Emilia Ristola

Salpavaellus päättyy sunnuntaina 2.7.2017  klo 13. alkavaan kaikille avoimeen maanpuolustusjuhlaan Harjun oppimiskeskuksen alueelle, Virolahdelle. Juhlaan on vapaa pääsy. Koska vaeltajilla on päällään suoraan metsästä tulleina maastovaatetus, muu yleisö voi pukeutua halunsa mukaiseen kesäasuun.

Aiemmin puhuttu laskuvarjohyppynäytös on peruuntunut Salpavaelluksesta riippumattomista syistä.

Vaeltajat ryhmittyvät reiteittäin ja valmistautuvat Sillanpään marssilaulun tahdittamaan sisäänmarssiin klo 13. Sävelet soittaa rauhanturvaajien Faitterit-soittokunta.

Mikko Pesälä piti jykevän puheen mm. Salpalinja itsenäisyyden monumentti -kirjan julkkareissa 2.6.2017.

Vaellusjohtajan sijainen Jukka Lappi ilmoittaa vaeltajat Salpalinjan perinneyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtajalle, valtiopäiväneuvos Mikko Pesälälle. Hän pitää myös puheen, jonka sanoma ei varmasti jätä ketään kylmäksi, sen puhujan tuntevat tietävät!

Salpalinjan Perinneyhdistys kehottaa jäseniään osallistumaan sunnuntaina aamupäivällä Harjussa kiertävälle, osanottajien kenttäkelpoisuuden mukaiselle lähireitille. Se alkaa osana Ensi askeleet -reittiä klo 10. Reitin pidempi versio lähtee 9.30.

 

Vaeltajat saavat maanpuolustusjuhlassa kunniapaikan Salpalinja-museon pihan penkeillä. Tunnin juhla menee kuin siivillä!

 

Maanpuolustusjuhla kestää yhden tunnin (klo 13.-14.). Sen juontaa Harjun OPK:n rehtori ja toimitusjohtaja Mika Palosara. Ohjelma on valmis. Tässä vaiheessa siitä voi valottaa sen verran, että vaeltajien marssin jälkeen kuullaan ”radiosta” Ukko-Pekka Svinhufvudin Suomen itsenäisyysjulistus, jonka jälkeen kolme rakuunaratsukkoa tuo Suomen lipun paikalle, lipunnosto Lippulaulu soitettuna sävelin (Faitterit) ja sen jälkeen kuullaan Suomen laulu a cappella (Laulukvartetti Kaakonkulmalta), jonka ensiesitys on pidetty Harjun hovissa, esiintymislavana olevan kartanon eteläterassin ikkunan takana! Ja kun tilaisuus jatkuu valtiopäiväneuvoksen puheella, huokuu Harjun kartanopuisto mitä syvintä ja kauneita isänmaallisuutta kenties koskaan noilla nurkilla sotiemme jälkeen!

Juhlan päätteeksi  vaeltajille jaetaan kunniakirjat ryhmittäin  ja heille tarjotaan kenttälounas osanottajan nimikorttia vastaan. Yleisöllä on käytettävissä Kahvila Kiessin palvelut.

Itsenäisyyden ituja-reitin osanottajat kuljetetaan busseilla juhlan ja ruokailun jälkeen Luumäen Kotkaniemeen autoilleen, matka-aika on tunti ja vartti. Itsenäisyyden ituja-reitin osanottajat ohjataan siksi ruokailuun ensin ja heidät ohjeistetaan siirtymään linja-autoon heti ruokailun päätyttyä. Muiden reittien osanottajille jaetaan kunniakirjat siis ennen ruokailua. Itsenäisyyden ituja-reitin osanottajat saavat kunniakirjat bussissa.

Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä. Lisää kuvia, klikkaa ylhäältä sinistä palkkia KUVAGALLERIA 2015.

Vaeltajat marssivat Sillanpään marssilaulun tahdissa penkkien väliin. Kuva Salpavaellus 2015 / Emilia Ristola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso alta katkelma päätösparaatista vuodelta 2012: