Salpalinja Salpausselällä – Ukko-Pekan jalanjäljillä -reitti 1.7.2018 klo 9. – 12.30.

 

Aamupäivän ns. lyhytreitti, oman  kunnon mukaan valittavana eripituisia vaihtoehtoja, yhdistettynä sen päätteeksi komeaan maanpuolustusjuhlaan ja mahdollisesti kunkin halun mukaan perehtyminen vielä Kotkaniemessä Ukko-Pekan  kotimuseoon ( eri maksu ovella aik 5, eläk ym. 3  euroa)  antaa mainion päiväohjelmakokonaisuuden ja hyvän syyn vierailla päiväseltään Luumäellä.

 

SALPAVAELLUS 1.7.2018 klo 9.00 – 12.30

SALPALINJA SALPAUSSELÄLLÄ –REITTI (ns. Lyhytreitti)

Ukko-Pekan jalanjäljillä

Reittipäällikkö Kari Tahvanainen

karittahvanainen@gmail.com, 044 259 5410

 

Luumäki Askola – Kotkaniemi

Käveltävä matka valinnan mukaan  1 – 4  kilometriä

Reitin hinta:  30 euroa / hlö, alle 15-vuotiaat 15 euroa / hlö

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Mutta mukaan mahtuu vielä tulemalla suoraan paikan päälle Askolan levähdysalueelle klo 9. mennessä ja maksamalla 30,- osallistumismaksun käteisellä. Siihen ei sisälly tässä vaiheessa enää tapaturmavakuutusta, siis omalla vastuulla, silti oppaan johdolla. Voit varmistaa mukaantulon soittamalla reittipäällikölle, tiedot yllä.

Ilmoittautuminen MPK-järjestelmään, HUOM!  25.6 iltaan mennessä:  https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94475

Huom! Alle 15-vuotiaat ilmoitetaan mukaan tulevan aikuisen ilmoittautumisen yhteydessä. Ohje MPK:n ilm.lomakkeessa.

HUOM! Tärkeää, kun olet tulossa, täytä yhteys- ja terveystietolomake, tulosta ja lue täältä: http://www.salpavaellus.net/tapahtumat/tarkea-mpk-lomake/

Osanottomaksu peritään MPK:n lähettämällä laskulla.

Reittikuvaus:

Salpavaelluksen lyhyt reitti toteutetaan sunnuntain 1.7.2018 aamupäivän aikana Luumäen Askolassa muutaman kivenheiton päässä Kotkaniemestä.

Lyhyt reitti kokoontuu Askolan levähdysalueelle (kartalla Askolan Salpa-asema) Salpalinjalla klo 9.00 mennessä, osoite on Itsenäisyydentie 732 (vanha osoite Lappeenrannantie 405, tämä on arvio, koska sillä kohteella ei ole tarkkaa osoitetta).  Helppo perusreitti sisältää osanottajien kävelykunnon mukaan erimittaisia vaihtoehtoja Askolassa ja sen lähimaastossa.  Vaativimmalla reitillä käydään uuden 6 -tie laidalla olevilla korsuilla sekä 5-7 erilaiseen betonikorsuun ja lisäksi tutustutaan matkalla vanhaan Ala-Askolan pihapiiriin.  Tällöin kävelymatkaa kertyy noin 4 km.   Helpolla reitillä käydään Itsenäisyydentien molemmin puolin olevissa korsuissa ja siinä välillä nähdään kaivantoon kaadettuja estekiviä.  Kävelymatkan pituus on noin 1,5 km.  Osanottajille tarjotaan mahdollisuus ”Ukko-Pekka”-ammuntaan ekoasein. Reitillä on mahdollisuus tutustua  mm. Kotkaniemen luontopolkuun ja ”Ukko-Pekan” ampumarataan Kotkaniemessä.

Kokoontumisen ja ryhmiinjaon yhteydessä juodaan tulokahvit. klo 9. ja maanpuolustusjuhlan jälkeen klo 14. nautitaan Kotkaniemessä kenttäkeittiössä valmistettu hernekeitto.

Sunnuntain maanpuolustusjuhlaan vaeltajat siis marssivat komeasti Sillanpään marssilaulun tahdissa omana osastona muiden reittien vaeltajien kanssa. Kaikki vaeltajat istuvat juhlan ajan Kotkaniemen päärakennuksen ja Kivijärven välisessä rinteessä nurmikolla. Sen takia olisi viisasta, että jokainen varaisi ennen juhlaa taskuunsa tai päiväreppuun kosteutta pitävän istuinalustan, muovikassikin on tyhjää parempi. Reppujakkaroita tai vastaavia ei voida käyttää, koska takana istuvat eivät juhlaa näe. Jos syystä tai toisesta istuminen viettävällä nurmikolla ei luonnistu, niin totta kai asianomainen voi hakeutua istumaan juhla-alueen reunaan penkeille tai omalle istuimelle.

Salpalinjan Perinneyhdistyksen perinnepäivän osallistujille (vanhempaa väkeä) on varattu penkit rinteen yläosan tasanteelle.

Luumäen Askolassa vanhan kuutostien varressa, nyk. Itsenäisyydentie, on nähtävää yllin kyllin sunnuntain aamupäiväksi. Emilia Ristolan kuva Askolasta vuoden 2016 Salpavaellukselta.

Askolassa päästään tutustumaan korsuihin myös sisältä. Kuva Emilia Ristola

Betoniset estekivet Kivijärven rannalla, taustalla sumun seassa Kotkaniemi.

Salpavaelluksen ja MPK:n edustajat tiedustelivat syksyllä 2017 Salpavaelluksen maastoja Askolassa Luumäellä.