Salpalinja Salpausselällä – Ukko-Pekan jalanjäljillä -reitti 1.7.2018 klo 9. – 12.30.

 

Aamupäivän ns. lyhytreitti, oman  kunnon mukaan valittavana eripituisia vaihtoehtoja, yhdistettynä sen päätteeksi komeaan maanpuolustusjuhlaan ja mahdollisesti kunkin halun mukaan perehtyminen vielä Kotkaniemessä Ukko-Pekan  kotimuseoon ( eri maksu ovella aik 5, eläk ym. 3  euroa)  antaa mainion päiväohjelmakokonaisuuden ja hyvän syyn vierailla päiväseltään Luumäellä.

 

SALPAVAELLUS 1.7.2018 klo 9.00 – 12.30

SALPALINJA SALPAUSSELÄLLÄ –REITTI (ns. Lyhytreitti)

Ukko-Pekan jalanjäljillä

Reittipäällikkö Kari Tahvanainen

karittahvanainen@gmail.com, 044 259 5410

 

Luumäki Askola – Kotkaniemi

Käveltävä matka valinnan mukaan  1 – 4  kilometriä

Reitin hinta:  30 euroa / hlö, alle 15-vuotiaat 15 euroa / hlö

Ilmoittautuminen MPK-järjestelmään, HUOM!  25.6 iltaan mennessä:  https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94475

Huom! Alle 15-vuotiaat ilmoitetaan mukaan tulevan aikuisen ilmoittautumisen yhteydessä. Ohje MPK:n ilm.lomakkeessa.

HUOM! Tärkeää, kun olet tulossa, täytä yhteys- ja terveystietolomake, tulosta ja lue täältä: http://www.salpavaellus.net/tapahtumat/tarkea-mpk-lomake/

Osanottomaksu peritään MPK:n lähettämällä laskulla.

Reittikuvaus:

Salpavaelluksen lyhyt reitti toteutetaan sunnuntain 1.7.2018 aamupäivän aikana Luumäen Askolassa muutaman kivenheiton päässä Kotkaniemestä.

Lyhyt reitti kokoontuu Askolan levähdysalueelle (kartalla Askolan Salpa-asema) Salpalinjalla klo 9.00 mennessä, osoite on Itsenäisyydentie 732 (vanha osoite Lappeenrannantie 405, tämä on arvio, koska sillä kohteella ei ole tarkkaa osoitetta).  Helppo perusreitti sisältää osanottajien kävelykunnon mukaan erimittaisia vaihtoehtoja Askolassa ja sen lähimaastossa.  Vaativimmalla reitillä käydään uuden 6 -tie laidalla olevilla korsuilla sekä 5-7 erilaiseen betonikorsuun ja lisäksi tutustutaan matkalla vanhaan Ala-Askolan pihapiiriin.  Tällöin kävelymatkaa kertyy noin 4 km.   Helpolla reitillä käydään Itsenäisyydentien molemmin puolin olevissa korsuissa ja siinä välillä nähdään kaivantoon kaadettuja estekiviä.  Kävelymatkan pituus on noin 1,5 km.  Osanottajille tarjotaan mahdollisuus ”Ukko-Pekka”-ammuntaan ekoasein. Reitillä on mahdollisuus tutustua  mm. Kotkaniemen luontopolkuun ja ”Ukko-Pekan” ampumarataan Kotkaniemessä.

Kokoontumisen ja ryhmiinjaon yhteydessä juodaan tulokahvit. klo 9. ja maanpuolustusjuhlan jälkeen klo 14. nautitaan Kotkaniemessä kenttäkeittiössä valmistettu hernekeitto.

Luumäen Askolassa vanhan kuutostien varressa, nyk. Itsenäisyydentie, on nähtävää yllin kyllin sunnuntain aamupäiväksi. Emilia Ristolan kuva Askolasta vuoden 2016 Salpavaellukselta.

Askolassa päästään tutustumaan korsuihin myös sisältä. Kuva Emilia Ristola

Betoniset estekivet Kivijärven rannalla, taustalla sumun seassa Kotkaniemi.

Salpavaelluksen ja MPK:n edustajat tiedustelivat syksyllä 2017 Salpavaelluksen maastoja Askolassa Luumäellä.